Bio


Tupla M.

Wendela de Vos en Atie Vogelenzang vormen samen het schrijfduo Tupla M. Hun debuut, de literaire thriller Vrouwelijk Naakt, verscheen in mei 2005. Het boek stond op de longlist van de Gouden Strop 2005 en de Diamanten Kogel en ontving de Schaduwprijs 2006 voor beste thrillerdebuut. Inmiddels verscheen hun zesde boek: VAL (nov. 2013)

Atie Vogelenzang schreef voor toneel, een scenario voor televisie en een reeks korte verhalen. Een aantal van deze verhalen werden gepubliceerd in de literaire tijdschriften De Tweede Ronde en het Hollands Maandblad. Atie was vele jaren verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds een paar jaar werkt zij bij de Amsterdam University Press

Wendela de Vos werkte als actrice en theatermaker. In 1992 rondde zij een studie Nederlands Recht af om na drie jaar werken als jurist met heimwee terug te keren naar het theater. Daar werkte zij meer dan tien jaar als productieleider. Vervolgens werkte zij tot aan de sluiting bij het Theater Instituut Nederland. Sinds 2012 is zij voorzitter van het bestuur van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs. Daarnaast is zij juryvoorzitter van de Schaduwprijs.
Zie ook: http://www.misdaadauteursnederland.nl/Welkom.html
En: www.facebook.com/tuplam

1 opmerking:

  1. Hoi Wendela,

    Ik vond het heel erg leuk en bijzonder dat ik je gisteren ontmoet en gesproken heb in Amsterdam. groetjes Diane

    BeantwoordenVerwijderen