vrijdag 9 mei 2014

Plaats Delict met Tupla M.

29 mei is het alweer zover. Tijdens de Avond van het Spannende Boek wordt de aftrap gegeven voor de Maand van het Spannende Boek. De locatie is zoals gebruikelijk in Amsterdam, maar op een nieuwe plek: Pakhuis de Zwijger. Zie voor programma: www.cpnb.nl.

Tupla's Wendela zal als juryvoorzitter van de Schaduwprijs samen met de Gouden Stropwinnaar van 2013, Michael Berg, de prijs uitreiken aan de auteur van het beste spannende debuut.

Maar er is meer... heel veel schrijvers van het spannende genre treden op of betrekken de lezer bij activiteiten in heel het land.

Landelijke Actie CPNB 'Plaats Delict'/Het weekend van het Nederlandse spannende boek
Tupla M. zal op zondag 1 juni van 14.00-17.00 uur in de bibliotheek van Amstelveen in samenwerking met boekhandel Venstra, een programma verzorgen met als gast collega Martine Kamphuis, schrijfster van volwassenenthrillers (Vrij, Ex, Kift, Ziek) en young adult (Zwemmen, Vertrouw je mij?).
De middag zal in het teken staan van het spannende NL boek. Tupla kiest een fragment van een NL thriller, hetzelfde wordt gedaan door de gast, Martine Kamphuis.
Lezers worden uitgenodigd om hetzelfde te doen. Degene die een fragment voorleest en het best kan beargumenteren waarom dat het allerspannendste is wat er ooit geschreven is, kan een mooie prijs in de wacht slepen.
Maar er is meer: Tupla doet een quiz voor jong en oud met als thema: forensisch onderzoek en stelt daar hele moeilijke vragen over. Opnieuw is er een prijs te winnen.
Ten slotte is er een film over hoe moeilijk het is een lijk te verstoppen.

Plaats Delict: Bibliotheek Amstelveen/Boekhandel Venstra, Stadsplein, Amstelveen.
Aanvang: 14.00 uur
Meenemen: je NL boek met het spannendste fragment
http://www.maandvanhetspannendeboek.nl/activiteiten/plaats-delict.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten