maandag 25 juni 2012

CV hoofdpersoon, Evalien Storm

Dit is het oorspronkelijke CV zoals we dat maakten voor hoofdpersoon Evalien. De uiterlijke kenmerken hebben we hier voor een deel weggelaten, de lezer moet daar een eigen beeld van kunnen maken.

Evalien Huibregtse – Storm
geb. 1968 in Hilversum, nu dus ongeveer 43 jaar

opleiding
Atheneum/lyceum
Studie Psychologie, niet afgemaakt of verder niets mee gedaan
Daarna zo nu en dan een baan(tje) zoals invallen bij de makelaardij van haar vriendin, het coaching en counseling instituut van weer een andere vriendin en vooral veel dingen als voorleesmoeder, ouderraad e.d.

Als ze 29 of 30 is wordt Pippa geboren

Evalien (‘nee, niet Evelien, Evaaaalien’) is een hardwerkende opgewekte praktisch ingestelde vrouw, ze komt uit een sociaal middle class gezin, moeder veel in het vrijwilligerswerk, vader iets als beleidsmedewerker bij de gemeente en in zijn vrije tijd ook nog ergens penningmeester?, een zusje (jonger, vrolijk, iets minder sociaal) die ook getrouwd is en 2 zoons heeft en woont in Canada.

Evalien is gastvrij, sociaal, recht door zee zonder bot te zijn, open, heeft behoefte aan vriendinnen, heeft behoefte aan contact met mensen (en dat maakt ze makkelijk, tenminste in Amsterdam) en kan ontzettend lachen. Het huishouden draait op haar. Ze zet zichzelf op het tweede plan.

Uiterlijk:
stevig postuur, mollig maar niet dik

(NB interview Elisabeth Gilbert: ‘de boodschap die ik mijn leven lang meegekregen heb is je moet perfect zijn, niemand tegenwerken, je emoties verbergen, sterk zijn, onafhankelijk, je moet jezelf niet voor schut zetten door te laten zien dat je zwak bent, calvinistische ideeĆ«n dus. De vrouwen in mijn familie hebben altijd uitgestraald: je staat er alleen voor, verwacht niet dat iemand je komt redden. (…) Ik ben opgegroeid met het idee dat ik volstrekt verantwoordelijk ben voor mijn eigen leven. Falen stond voor mij gelijk aan doodgaan).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten